Heb jij binnenkort een bedrijfsfeest? Dan weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk een goede, vooral verse bak koffie is! Koffie is en blijft vooral bij veel kantoren een bijna dagelijks onderwerp van gesprek. Omdat iedereen zijn of haar eigen koffieapparaat thuis heeft, kun je het als bedrijf natuurlijk nooit goed doen.

Toch zijn er wel manieren om ervoor te zorgen dat je koffie van hoogwaardige kwaliteit aanbiedt, helemaal als het gaat om een bedrijfsfeest. Koffie schept immers toch vaak een band. Omdat het begin van een bedrijfsfeest of evenement niet gaat zonder een goede kop koffie, hebben wij een aantal handige tips voor je!

Waarom koffie zo belangrijk is

Koffie is en blijft het meest gedronken warme drankje ter wereld. Het staat vaak symbool voor een stukje gastvrijheid, maar ook voor genieten en wat energie. Toch zien we dat lang niet ieder bedrijf de juiste tijd en aandacht schenkt aan het bieden van een goede kop koffie.

Vooral niet wanneer het gaat om een bedrijfsfeest of evenement, waar tientallen of zelfs honderden mensen op af komen. Wat we dan vaak zien, is dat er enorme kannen met koffie worden klaargezet, waar iedereen vervolgens een slappe en vaak ook lauwe bak koffie kan halen.

Gemiste kans als je het ons vraagt! Door een goede kop koffie aan te bieden, zorg je er direct voor dat de eerste indruk goed is en dat de mensen veel sneller geneigd zijn de connectie met elkaar aan te gaan.

Een gesprek onder het genot van een goede kop koffie is namelijk een stuk prettiger dan wanneer je moeite moet doen om uit fatsoen je koffie op te kunnen drinken.

Kwaliteit boven kwantiteit

Bij het regelen van de perfecte koffie voor jouw bedrijfsfeest draait het allemaal om kwaliteit. Geen standaard filterkoffie, maar een smaakvolle ervaring die de zintuigen prikkelt. Denk hierbij aan versgemalen bonen, ambachtelijke bereidingstechnieken en een uitgebreid assortiment aan verschillende koffies.

Hoe leuk is het om bijvoorbeeld een barista in te huren, zodat je gasten kunnen kiezen uit een espresso, normale koffie, cappuccino of zelfs een latte? Wil je het nog specialer maken, dan is een mobiele koffiebar huren voor je feestje helemaal een aanrader.

Je zult namelijk zien dat wanneer je een echte barista aan het werk zet, de mensen hier nog weken over zullen napraten, Dé perfecte manier dus om een goede eerste indruk te combineren met een extra vorm van marketing.

Stijlvolle presentatie

Smaak is belangrijk, maar ook de presentatie doet een hoop. Zo kun je kiezen voor mooie kartonnen bekers met je eigen logo en in het geval je ook iets lekkers bij de koffie wilt serveren, zijn er ook daar allerlei mogelijkheden.

Hoe leuk is het om naast een mooie beker met eigen logo, ook een cupcake, donut of andere lekkernij met je eigen naam of logo aan te bieden? Je kunt je wel voorstellen wat een mooie koffiebar met echte barrista doet op een bedrijfsfeest!

Niet alleen zorgt het ervoor dat je gasten een kop koffie op maat kunnen bestellen, maar zal het er ook voor zorgen dat je gasten direct een geweldige eerste indruk zullen krijgen. Door te investeren in een externe partij die de koffie voor je regelt op een professionele manier, zul je zien dat je bedrijfsfeest of evenement direct naar een veel hoger niveau getild wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *