Als mensen uit eten gaan dan willen ze vaak het complete plaatje. Dat betekent dus dat je behalve een lekkere lunch of een heerlijk diner ook een lekkere kop koffie serveert aan je gasten. Sinds de opkomst van de Senseo en aanverwante apparaten is de echte koffieliefhebber niet echt meer verwend. Een liefhebber vindt koffie die met een pad wordt gezet misschien niet iets beter dan heet water, maar lekker is anders. Maar ook daar weten de fabrikanten wel raad mee, want de luxe koffiemachine is bezig aan een opmars, niet alleen in de horeca maar ook thuis.
Een compleet aanbod voor je gasten
Als je het menu voor je restaurant of lunchroom samenstelt dan doe je je best om lekkere gerechten te verzinnen waarmee je je gasten kunt verrassen. Maar in de horeca haal je meestal de meeste winst uit de verkoop van drankjes. Het gaat dan niet alleen om de koffie natuurlijk, maar ook om frisdrank, bier, wijn en sterke drank. Zeker voor een goede kop koffie willen mensen graag betalen. Je moet het dan wel waar kunnen maken. Je kunt je gasten bedienen aan mooi gedekte tafels en servetten laten bedrukken met je bedrijfslogo, maar als de koffie niet lekker is dan is dat toch een minpunt. Dan gaan je gasten na het hoofdgerecht of het dessert naar huis waar ze zelf een kop koffie maken. Dat is ten eerste goedkoper, en als het dan ook nog lekkerder is dan is de keuze snel gemaakt.
Koop je koffie in op een goed adres
Je koffie koop je bij voorkeur in bij een leverancier met een goede smaak. Een specialist koopt koffie vaak in bij kleine koffieboeren die hun koffieplanten met zorg verbouwen en dus weten wat ze leveren. Die koffie is misschien wel wat duurder dan de gemiddelde prijs. Maar als jouw gasten omrijden omdat bij jou de koffie de lekkerste is in de omgeving dan is het zeker de moeite waard om daarvoor te kiezen. De prijs van koffie is altijd sterk afhankelijk van de oogst.
Wat kun je nog meer doen om jouw zaak aantrekkelijk te maken?
Er zijn een aantal basisregels die gelden voor elke horecazaak. Allereerst de hygiëne. Het moet er schoon zijn. De vloer moet elke dag worden gedweild, tafels neem je af na ieder bezoek, de bar wordt meerdere keren per dag schoongemaakt. Natuurlijk zorg je dat het servies en bestek smetteloos schoon zijn. En dan is er de naamsbekendheid. Bij Multimap bestel je niet alleen bedrukte servetten maar ook menu’s en bestek enveloppen met jouw logo en bedrijfsnaam erop. Zorg ervoor dat je gasten weten bij wie ze hebben gegeten of waar ze dat heerlijke kopje koffie hebben gedronken. Dan is de kans groot dat ze graag nog eens terugkomen. Plus natuurlijk de mond tot mond reclame die hopelijk ook voor meer klanten zorgt.