Cappuccino is een heerlijke koffievariant die perfect is om thuis te maken. Met slechts een paar eenvoudige stappen kun je genieten van een perfecte kop cappuccino, zonder dat je het huis hoeft te verlaten. 

In deze tekst zullen we je alles vertellen wat je moet weten om de perfecte cappuccino thuis te maken. We gaan daarnaast in op het maken van een cappuccino met melkopschuimer en de Nespresso cappuccino. 

Zelf cappuccino maken, wat heb je nodig?

Om te beginnen heb je natuurlijk de juiste ingrediënten nodig. Voor een standaard cappuccino heb je koffie nodig, melk en melkschuim. De koffie kan op verschillende manieren worden gezet, zoals met een espressomachine, een cafetière of een filterkoffiezetapparaat. Kies de methode die jij het prettigst vindt. 

Hieronder vind je de meest voorkomende samenstelling van een lekkere cappuccino.

Ingrediënten cappuccino

  • Espresso (Koffie) 1/3
  • Melk 1/3
  • Melkschuim 1/3

Hoe maak je cappuccino?

Snel en heerlijk je eigen cappuccino thuis maken, hoeft niet moeilijk te zijn. Voor een lekkere cappuccino heb je een kopje espresso nodig, warme melk en melkschuim.

  1. Verwarm de melk en klop deze op
  2. Maak een espresso ( koffie naar keuze )
  3. Voeg het melkschuim toe aan je espresso 

Zelf cappuccino maken met melkopschuimer

Je hebt alles in huis gehaald voor een heerlijke cappuccino. Verwarm alvast het kopje voor, dit kan gemakkelijk even onder een warme kraan. Hierdoor koelt je espresso minder snel af. Voeg nu melk toe aan je melkopschuimer en zet hem aan. 

Ondertussen maak je je espresso klaar in het voorverwarmde kopje. Zorg ervoor dat dit tegelijkertijd klaar is met het melkschuim. Je verliest geen warmte en net opgeklopte melk schenkt makkelijker. Schenk het melkschuim erbij en geniet van je thuis gemaakte cappuccino. Zo maak je cappuccino met melkopschuimer: 

  1. Voeg je melk toe aan de melkschuimer
  2. Klop ongeveer 30 seconden tot de melk schuimt.
  3. Schenk het melkschuim in een cirkelvormige beweging.

Zelf cappuccino maken zonder melkopschuimer

Heb je geen melkopschuimer maar je wilt toch thuis een heerlijke cappuccino maken? Dat kan heel gemakkelijk met een pannetje melk op het laag vuur. Roer met een garde tot de melk gaat schuimen. Houdt de pan schuin, dat klopt makkelijker.

Hoeveel melk in cappuccino?

De hoeveelheid melk hangt natuurlijk af van de grote espresso. Houdt rekening dat je cappuccino uit ⅓ koffie, ⅓ melk en ⅓ melkschuim bestaat. Het maakt dus niets uit hoeveel melk je gebruikt, als de verdeling maar goed blijft.

Welke soorten melk in cappuccino?

De lekkerste melk voor cappuccino is stevig, zacht en makkelijk op te schuimen. We raden aan om volle melk te gebruiken. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor havermelk, soja- of amandelmelk. 

Nespresso cappuccino

Met je favoriete nespresso cappuccino maken is ook geen enkel probleem. Kies je smaak en- of lievelings merk en maak zoals hierboven genoemd een heerlijke cappuccino thuis. 

Cappuccino met nespresso maken?

Simpel en snel een heerlijke cappuccino maken met je favoriete nespresso is niet moeilijk. In plaats van koffie zetten voor je cappuccino, maak je nu een nespresso. 

Zorg dat je melkschuim tegelijk klaar is met je vers gezette nespresso en voeg de melk erbij voor een heerlijke huisgemaakte cappuccino. 

Welke nespresso cups voor cappuccino.

De meeste zullen Chiaro nespresso cups voor cappuccino gebruiken. Deze is uitermate geschikt om melk toe te voegen. Maar je kunt ook de Lungo nespresso cups gebruiken voor een heerlijke cappuccino thuis. Heb jij liever een andere smaak, dat is natuurlijk geen probleem. 

Cappuccino maken thuis, onze conclusie

Een heerlijke romige cappuccino thuis maken kan gewoon. Je hebt niet veel nodig om thuis je favoriete koffie om te toveren naar een heerlijke cappuccino. Het enige wat je in huis hoeft te hebben is volle melk en koffie. Natuurlijk wordt het makkelijker met een melkopschuimer maar ook dit is niet per se nodig. Volg de stappen en geniet thuis van je heerlijke cappuccino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *