Koffie is voor veel dingen nuttig. Het maakt je wakker als je net uit bed bent in de ochtend, kan je die boost geven voor je productiviteit en het is gewoon lekker. Maar wist je dat je er ook geur voor je huis mee kunt neutraliseren? Koffie is ook goed voor alles. We vertellen je in dit artikel precies hoe je koffie kunt gebruiken om een muffe geur in huis te verwijderen.

Koffie als geurvreter

De meesten van ons spuiten een hele bus deodorant leeg als er even iets niet lekker ruikt in huis. Je hebt iets aan laten branden en de keuken staat blank, iemand heeft binnen een sigaret opgestoken of er ligt iets te rotten in de prullenbak. Allemaal oorzaken van vervelende geurtjes in je huis. Veel mensen denken er echter niet aan op de geur te verwijderen en maskeren is de oplossing die gebruikt wordt, maar echt effectief is dit niet.

Koffie als geurvreter is een goed alternatief voor al die bussen deo in je voorraadkast. Wist je dat koffie sterk genoeg is om geurtjes van het riool op te nemen? Dit blijkt uit onderzoek gedaan in Amerika en verbaasde ons persoonlijk wel een beetje.

Geur verwijderen

Een muffe geur in huis kun je dus gemakkelijk oplossen met koffie. Gebruik hiervoor normale koffiebonen en plaats deze op een droge theedoek in de kamer waar je de geur wilt verwijderen. Je zult zien dat binnen no-time de vieze geur in huis verdwenen is.

Een tip voor in huis is om koffiebonen op de tafel te leggen met een kaart erbij. Hierdoor wordt de geur door je huis ‘geblazen’ en geniet je naast het verwijderen van nare geurtjes ook nog eens van het koffiearoma. Wees hierbij wel voorzichtig dat je de boel niet in de brand steekt door een theedoek tegen de kaart te leggen. Dan is de geur weg, maar je huis ook.

Hetzelfde geldt voor een vieze geur in je auto. Leg simpelweg koffiebonen (deze werken het beste) in je auto op een droge doek en de geur is de volgende ochtend verdwenen.

Andere soorten geurtjes die je kunt verwijderen met behulp van koffie zijn:

  • Vieze handen. Wrijf de koffiebonen in je handen na het snijden van knoflook, het werken in de tuin of wat dan ook. Ook koffiedik kan je hiermee helpen mocht je even geen bonen om handen hebben.
  • Een stinkende koelkast. Heb je iets laten rotten in de koelkast? Leg je koffie midden in de koelkast en verwijder de veroorzaker van de stank. Een dag later is de vieze geur verdwenen.
  • Een stinkende adem. Je kunt zelfs op een koffieboon sabbelen (niet kauwen of doorslikken!). Hiermee verwijder je vervelende geurtjes die je kunt krijgen na bijvoorbeeld het eten.

Koffiebonen aanbieding

Hieronder hebben we de beste koffiebonen aanbieding voor je geplaatst. Hierdoor kun je profiteren van de beste koffiebonen prijs in Nederland. Het hoeft niet duur te zijn.

Geurvreter kopen

Je kunt dus veel geld uitgeven aan een geurvreter of gewoon koffie gebruiken als geurvreter. Je hebt hiermee een muffe geur in huis zo geneutraliseerd zonder dat je hard hoeft te boenen of schrobben. Nare luchtjes in huis verwijderen wordt hiermee en makkelijke klus, allemaal dankzij koffie.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.