Vacuum problemen met je Senseo? Je bent zeker niet de enige die hier last van heeft. In Nederland heeft ongeveer een derde van de Nederlandse huishoudens een Senseo-apparaat. Nederlanders zetten gemiddeld zo’n 2,1 miljoen kopjes Senseo koffie per dag. Tenslotte worden er per jaar ongeveer zo’n 475.000 nieuwe Senseo machines verkocht. 

Als je een storing hebt met jouw Philips Senseo-koffiezetapparaat dan is deze gids voor het oplossen van problemen met het Senseo-koffiezetapparaat handig.

Een Senseo die vacuum trekt is helaas één van de meest voorkomende Senseo-problemen. Met de tips die wij in dit artikel weggegeven zul je in staat moeten zijn om je Senseo vacuum probleem volledig op te lossen. 

Oorzaken Senseo-defecten

De problemen bij een Senseo Philips-koffiezetapparaat zijn in grote lijnen dezelfde als die bij andere merken capsulekoffiemachines. Ze hebben vaak te maken met blokkades of elektronische componenten. 

Maar als je het hebt over “storing in een Senseo Philips-koffiezetapparaat”, heb je vaak last van een storing in een condensator of elektronische kaart. Het kan ook nuttig zijn om de gebruikershandleidingen van de verschillende Philips Senseo-koffiemachines te raadplegen, voor het geval dat.

Mijn Senseo trekt vacuum

Als je Senseo vacuum trekt betekent dit dat het koffiezetapparaat is geblokkeerd. Als we een Top3-ranglijst zouden maken van de meest voorkomende Senseo-koffiezetapparaatproblemen, zou deze er ongetwijfeld tussen zitten. Het vacuum trekken van een koffiemachine is de meest van ons ongetwijfeld al wel eens eerder overkomen, zelfs bij andere merken capsulekoffiezetapparaten.

Waarom loopt het Philips Senseo-koffiezetapparaat vast bij andere capsulemerken? Nou, dat komt vooral vanwege de druk die dan ontstaat op de kop. Het gebeurt bijvoorbeeld vaak wanneer we je een oude koffiepad in de Senseo laat zitten, zonder deze na het zetten van koffie te verwijderen. 

Als we genoeg tijd laten verstrijken, stijgt de druk in de capsule, waardoor een vacuüm-achtig effect ontstaat. Wat er dan ontstaat is dat de binnenkant van de capsule zich vult met lucht. Daarom wordt de enkele dosis substantieel en kan deze niet meer naar buiten komen zoals voorheen.

In de onderstaande YouTube video wordt een oplossing voorgesteld. Deze oplossing is specifiek bedoeld voor eigenaren van een Senseo met een vacuumprobleem.

Kortom, om de druk te verminderen, moet je de huls of transparante buis verplaatsen waar het water circuleert en rechtstreeks op het hoofd aansluiten. Om de buis te verplaatsen, moet je de ‘flens’ doorknippen die hem vasthoudt. Vervolgens is het essentieel om de buis terug te brengen naar zijn oorspronkelijke positie met een nieuwe flens.

De oplossing kan mogelijk ook worden toegepast op koffiemachines van andere merken, maar de exacte methode is vaak verschillend op basis van verschillende kenmerken van elke koffiemachine.

Senseo vacuum oplossing werkt niet?

Over het algemeen is een Senseo apparaat behoorlijk robuust en als er een probleem ontstaat is de koffiemachine vaak goed te repareren. 

Het komt zo nu en dan helaas voor dat het vacuumprobleem voor de Senseo blijft bestaan, ondanks dat je alle bovenstaande stappen in de video en de tekst hebt doorlopen.

Het kan zijn dat je Senseo koffiemachine te erg is verouderd waardoor er steeds vaker dit soort problemen zullen optreden. In dat geval zou je nog een koffie-reparatiespecialist kunnen proberen. Een andere optie is om een nieuwe koffiemachine aan te schaffen.

Naast de Senseo koffiemachines zien wij een stijgende populariteit onder koffiecupmachines. Wij gebruiken deze koffiemachines zelf ook dagelijks. De voordelen van koffiecupmachines zijn:

  • Snelle bereiding;
  • Onderhoudsarm;
  • Eenvoudig in gebruik;
  • Lange levensduur;
  • Relatief goedkoop.

Hieronder hebben we een kleine selectie gemaakt van de meest populaire koffiecupmachines van dit moment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.