Over het algemeen werkt een Senseo altijd. Er zitten geen vreemde toeters en bellen aan, dus eigenlijk kan er weinig misgaan. Toch kan het voorkomen dat het apparaat even niet meewerkt. Bijvoorbeeld als je Senseo halve kopjes geeft, je Senseo niet goed door loopt of zelfs niet meer aan gaat. In de meeste gevallen is dit snel opgelost door je Senseo te resetten. We vertellen je in dit artikel precies hoe dat werkt.

Senseo resetten 

Je Senseo resetten is zo gepiept. Voorop zitten de bekende knopjes en meer heb je eigenlijk niet nodig. Je kunt je Senseo resetten door de stekker uit het stopcontact te halen en het linker knopje in te drukken. Hou dit knopje voor één bakje koffie ingedrukt en stop na een paar seconden de stekker weer in het stopcontact totdat de aan en uit knop even knippert. Heb je de knipper gezien? Dan kun je de knop loslaten en is je Senseo weer ready to go

Je Senseo opnieuw opstarten volgens bovenstaande stappen zorgt ervoor dat de meeste problemen verdwijnen. Blijft je Senseo echter halve bakjes geven of blijven de andere kwaaltjes aanwezig? Dan zou er iets anders aan de hand kunnen zijn. In dit geval is het verstandig om even naar de winkel te gaan om het te laten nakijken.

Waarom je Senseo resetten?

Het is altijd goed om zo nu en dan je Senseo te resetten en opnieuw op te starten. Het zorgt er onder andere voor dat de levensduur van je Senseo koffiemachine langer mee gaat. Ook wordt hiermee de temperatuur- en smaak regelaar weer even gereset en dit komt jouw lekkere bakje ten goede. 

Dit geldt eigenlijk voor alle huishoudelijke apparaten. Ze werken op stroom en het is goed om het af en toe even los te koppelen. Hierdoor voorkom je o.a. storingen en in het geval van een Senseo apparaat zorgt het er zelfs voor dat je koffiemachine minder geluid maakt.

Problemen die je kunt voorkomen door je apparaat te resetten:

  • Senseo geeft halve kopjes
  • Senseo gaat niet meer aan
  • Storing Senseo
  • Senseo geeft geen water
  • Senseo geeft te veel water
  • Senseo blijft snel knipperen

Ontkalken

Je Senseo ontkalken is ook heel belangrijk om de levensduur en de kwaliteit van je Senseo koffiezetapparaat te waarborgen. Een van de belangrijkste redenen dat je machine (eerder) kapot gaat is namelijk kalkaanslag. We hebben in dit artikel over Senseo ontkalken precies omschreven hoe je dit doet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.